Sunday, 9 April 2017

Landmark Study ni dan kenapa Roger tak jual Shaklee lepas tu?


Seorang pakar EPidemiology dan Public Health bernama Dr Glady Blocks memang sangat mengambil berat tentang pemakanan dan diet rakyat Amerika. Visi yang sama menemukan beliau dengan Roger Barnett yang mencari saintific efidence bahawa produk SHAKLEE memberi impak kesihatan pada manusia. Jadi, setelah berjumpa dengan Roger Barnett, Shaklee bersetuju dengan syarat yang di kemukakan oleh Dr Glady Blocks untuk menjalankan Landmark Study dan memasukkan satu kumpulan pengguna Shaklee sebagai kumpulan responden.





Roger Barneet yang mahukan bukti kukuh bahawa produk Shaklee memang memberi kesan baik


Shaklee Landmark Study yang dijalankan selama 3 tahun dari 2004 hingga 2007 memang menunjukkan pengguna vitamin Shaklee mendapat kesihatan yang lebih baik, berbanding dengan pengamal vitamin lain, dan juga bukan pengamal suplemen. Nampak tak ? Sebagai seorang pencinta vitamin Shaklee, tentu kita semua bangga dengan pencapaian ini, kerana Shaklee sahaja yang betul-betul teruji dan diiktiraf oleh pihak ketiga yang mempunyai autoriti dalam bidang nutrisi . Dalam gambar ini secara mudahnya, menukar brand vitamin akan menukar tahap kesihatan anda. Keputusan ini juga menunjukkan pengamal shaklee tiada masalah buah pinggang. Darah pengamal shaklee mengandungi vitamin yang paling banyak, kerana vitamin Shaklee mudah di serap, berbanding vitamin lain. Walaubagaimanapun, kajian ini tidak menunjukkan makan suplemmen bukannya satu BULLETPROOF kepada penyakit kronik, cumanya risiko penyakit seperti diabetes dapat dikurangkan.





Keputusan Shaklee Landmark Study yang menunjukkan risiko penyakit yang berjaya diturunkan dengan pamakanan supplemen Shaklee.


Sekarang apa yang saya nak luahkan, atau ceritakan adalah dari sudut Roger Barnett pula. Kenapa keputusan ini sangat penting buat Roger ? Sebelum saya nak cerita tentang kehebatan Roger sebagai seorang businessman, saya nak anda bayangkan anda seorang pelabur dan multibilionaire macam George Soros, tak pun orang yang main hartanah macam Faizul Ridzuan. Anda pernah terfikir tak ? bila anda nak beli sesuatu hartanah, anda tentu buat kajian sedikit tentang latar belakang hartanah tersebut. Betul tak ? Lepas itu anda pun buat pinjaman, dan anda tentu sekali akan tunggu beberapa tahun, dan lihat bagaimana pelaburan berbaloi atau tidak. Biasanya, pelaburan akan menampakkan hasil pada 3 hingga 5 tahun. Ye, 5 tahun pertama, jika anda rasa hartanah itu sangat menguntungkan, tentu sekali anda akan simpan dan jaganya betul-betul, kalau tak menguntungkan, tentu sekali anda akan menjualkannya kepada orang lain. Seorang pelabur, ataupun businessman, memang dah faham adat resam untung rugi dalam business. Melabur duit banyak dan mengalami kerugian bukanlah ganjil dan pelik bagi businessman yang berjaya.




Shaklee diketuai oleh Roger yang mementing kesihatan dan mempunyai visi yang jelas


Jika anda faham contoh tentang pelaburan hartanah di atas, dan sifat seorang pelabur yang sejati, anda tentu boleh menghargai kredibiliti Roger Barnett sebagai seorang businessman. Bagaimana Roger Barnett membeli Shaklee dari syarikat Farmasi Jepun adalah kerana kesan produk Shaklee itu sendiri ke atas anaknya Spencer Barnett. Setelah melakukan kajian tentang Shaklee, akhirnya Roger dengan segak muncul di sidang media, diumumkan sebagai CEO baru Shaklee. Tapi langkah pertama membeli Shaklee belum tentu buat seseorang itu akan terus bersama Shaklee. Jadi, Roger Barnett dengan yakin sekali dengan permintaan Dr Glady Blocks untung melakukan satu Land Mark Study, di mana kredebiliti Shaklee akan tergugat, 50 tahun kewujudan Shaklee Corporation tercalar jika keputusan menunjukkan keputusan yang buruk terhadap pengamal Shaklee. Jadi, jika keputusan itu buruk, Roger Barnett tentu tiada masalah untuk menjual saham Shaklee kepada orang lain pula. Kerugian membeli Shaklee tentu sekali tidak akan menggugat Roger Barnett,yang sudah mempunya banyak sumber kekayaan , termasuklah Burberry dan Readers Digest.



Shaklee selepas Roger Barneet

Keputusan yang dikeluarkan oleh Dr Glady Blocks sangat sangat mengujakan Shaklee, dan juga Roger Barnett. Nampaknya keyakinan Roger tentang kehebatan produk Shaklee terbukti. Paling meyakinkan hanya Shaklee sahaja satu brand di dunia yang berani di uji kehebatan vitamin mereka berbanding brand lain. Dr Glady Blocks mengiktiraf, hanya Shaklee sahaja yang layak kerana kualiti dan juga beberapa kajian klinikal yang dilakukan terhadap vitamin Shaklee. Roger nampaknya tidak menoleh kebelakang. Pelaburannya untuk membeli Shaklee berbaloi, dan selepas Land Mark Study ini, Shaklee terus berkembang. Jika anda rajin mengikuti 100 years innovation of Shaklee, tahun 2007 adalah satu turning point yang sangat penting. Selepas Land Mark Study, Shaklee terus melabur banyak untuk melakukan kajian serta penambahbaikan kepada produk mereka.


Salah satu kesan/outcome dari Land Mark Study Shaklee ini ialah produk shaklee yang sangat power, diberi nama VITALIZER. Ye, kalau anda pernah baca sebelum ini, VITALIZER bukan sekadar makanan SID biasa, bukan sekadar multivitamin untuk ahli sukan, tapi ianya adalah pilihan ANGKASAWAN NASA. Mark Kelly menggunakan Vitalizer semasa misi di ISS pada tahun 2011. Tahun lepas pulak Scott Kelly, kembar Mark pulak berada selama setahun lebih di angkasa, 382 hari dipisahkan dengan Mark oleh NASA, hanya untuk menjalankan kajian kembar TWIN RESEARCH STUDY. Scott Kelly sentiasa mengamalkan Vitalizer setiap hari supaya kekal cergas di angkasa. Selain vitalizer, kita dapat tengok sendiri, Shaklee mengeluarkan vitamin anti-aging yang sangat power iaitu VIVIX pada tahun 2008, dan jugak produk lain seperti Mind Work pada 2014. Tahun 2015 shaklee melancarkan Dr Forrest Shaklee Innovation Center, dan tahun ini, di Orlando, Roger Barnett telah melancarkan aplikasi Health Print, yang dapat digunakan untuk membuat analisa tentang seseorang dengan cepat, dan vitamin yang sesuai untuk orang tersebut.


Sebagai seorang SID biasa, saya sangat sangat teruja dan kagum, bila mendapati kajian Land Mark Study ini sangat-sangat meyakinkan saya, vitamin Shaklee yang saya jual ini adalah vitamin world class, sangat berkualiti, digunakan oleh atlet olimpik yang memenangi pingat emas, dan juga digunakan oleh angkasawan NASA. Bagi saya Roger Barnett telah membawa Shaklee ke satu tahap yang tertinggi dalam dunia Nutrisi, sehingga Roger Barnett sendiri mengisytiharkan Shaklee sebagai tempat yang paling sihat dalam dunia ini. Roger Barnett telah mempatentkan banyak formula, dan juga marketing plan shaklee infinity yang tidak boleh ditiru oleh syarikat jualan langsung yang lain. Bagi saya, jatuh bangun saya dalam Shaklee, hanyalah satu perkara yang sangat sangat kecil, sangat biasa buat Roger Barnett. Dibandingkan dengan saya yang hanya membayar RM 70 untuk mendaftar sebagai seorang pengedar Shaklee, Roger Barnett pula telah membelanjakan berbilion ringgit, hanya semata-mata ingin membuktikan Shaklee adalah pilihan yang tepat bagi mereka yang inginkan kesihatan yang terbaik. Business Shaklee juga adalah pilihan yang terbaik bagi mereka yang percaya kepada analisisi dan kajian, bukan jual produk laku keras tapi bahaya.


Sebab itu, saya sangat berharap, dan menyeru kepada kawan kawan SID lain, kita sama-sama datang ke Global Conference 2018 di USA dan berjumpa sendiri dengan Roger Barnett dan mengucapkan terima kasih kepadanya. Kalau tak dapat datang US, datanglah setiap event shaklee, National Conference Shaklee tahun depan. Setiap program yang Shaklee Malaysia semuanya dibawah pemantauan Roger Barnett , businessman yang sangat optimis dengan kehebatan produk Shaklee dan impaknya kepada kehidupan kita. Dan paling penting, jangan berhenti buat business Shaklee, teruskan berkongsi kebaikan dan cerita ajaib pengamal Shaklee. Business Shaklee adalah suatu business yang sesuai untuk orang tiada asas MARKETING, tapi mempunyai jiwa yang suka BERKONGSI kebaikan kepada orang lain.

7 tahun selepas Land Mark Study pertama, Roger Barnett tidak berhenti berbangga dengan pencapaian itu, tapi pada tahun 2014, Shaklee telah sekali lagi melakukan Land Mark Study kedua. Kali ini pemenang noble dalam biologi, Dr Elizabeth Blackbun mengetuai kajian tentang TELOMERE, satu pelindung cap pada kromosom kita. Land Mark Study 2 boleh diibaratkan satu lagi ikrar cinta Roger Barnett terhadap produk Shaklee. Nanti lepas ni insyaallah saya akan bercerita pula tentang Land Mark Study Kedua Shaklee. Memang sangat menarik, kerana ianya melibatkan pengamal VIVIX SHAKLEE

No comments:

Post a Comment